18 علت درد انگشت دست را بیشتر بشناسید

  • صفحه اصلی
  • -
  • مقاله
  • -
  • 18 علت درد انگشت دست را بیشتر بشناسید
18 علت درد انگشت دست را بیشتر بشناسید

علت درد انگشت دست می تواند بر تحرک مفصل تأثیر بگذارد و توانایی فرد در انجام فعالیت های روزمره را تحت تأثیر قرار دهد. علل درد انگشت دست می تواند شامل آسیب، عفونت، مشکلات تاندون و آرتروز باشد.
در این مقاله، 18 علت درد انگشت دست را مورد بررسی قرار می دهیم.

 

18 علت درد انگشت دست

  1. جراحات دست

    جراحت و آسیب دست یکی از شایع‌ترین و بیش‌ترین دلایل درد انگشتان دست است. آسیب‌های دست می‌تواند باعث ایجاد بریدگی‌های عمیق در انگشتان، احساس سوزش، شکستگی استخوان انگشتان دست و یا حتی آسیب بافتی و ماهیچه‌ای انگشتان شود.
    آسیب‌های دست معمول که باعث این درد می‌شوند عبارتند از:

    • شکستگی انگشت: این مشکل معمولاً در هنگام حمل وسایل سنگین و یا در زمان انجام فعالیت‌های ورزشی رخ می‌دهد.
    • بریدگی‌ها
    • شکستگی ناخن‌های
  2. آرتروز انگشتان

    دیگر عارضه‌های پزشکی که عصب‌ها، ماهیچه‌ها و یا استخوان‌ها را درگیر می‌کنند هم می‌توانند باعث درد انگشتان شوند.
    برای مثال در بیماری آرتروز (Osteoarthritis (OA)) که یک بیماری تخریبی پیش‌رونده در غضروف مفاصل است، به علت تخریب غضروف‌ها، استخوان‌ها به هم ساییده شده و باعث ایجاد درد می‌شوند. آرتروز در دست می‌تواند مفصل پایه‌ی انگشت شست، مفاصل میانی انگشتان و یا حتی نزدیکی ناخن انگشتان را درگیر کند.
    علائم آرتروز انگشت دست

  3. روماتیسم مفصلی

    روماتیسم مفصلی (Rheumatoid Arthritis به اختصار (RA)) یک بیماری خود ایمنی است که باعث ایجاد درد در مفاصل و در نهایت آسیب کل بدن می‌شود. آسیب مفصلی ناشی از این بیماری معمولاً در دو سمت بدن اتفاق می‌افتد و این یکی از راه‌هایی است که پزشک می‌تواند آن را تشخیص دهد.

  4. اِم‌اِس یا تصلب بافت چندگانه

    اِم‌اِس یا تصلب بافت چندگانه (multiple sclerosis) یک بیماری مزمن است که سیستم عصبی مرکزی را درگیر می‌کند. در این بیماری سیستم ایمنی بدن به بافت محافظ اطراف رشته‌های نورون موسوم به میلین (myelin) حمله کرده و آن را از بین می‌برد و در نهایت مغز به سختی می‌تواند سیگنال‌های هدایتی و حرکتی خود را به سراسر بدن ارسال کند.

  5. سندروم تونل کارپال

    در سندروم تونل کارپال (Carpal Tunnel Syndrome) به عصب مدیان (Median Nerve) که از وسط دست می‌گذرد فشار بیش از حد اعمال شده و این عصب تا حدود زیادی فشرده می‌شود. این عصب مسئول ایجاد حس در انگشت شست، انگشت وسط و بخشی از انگشت حلقه است.
    این عصب هم‌چنین ماهیچه‌ای که به انگشت شست متصل می‌شود را به حرکت وا می‌دارد. تورم داخلی مچ دست عامل فشار به عصب در سندروم تونل کارپال بوده و باعث بی حسی، ضعف و هم چنین مور مور شدن انگشت شست دست می‌شود.
    تفاوت آرتروز و کارپال تونل

  6. سندرم دکرون

    دکرون نام پزشکی است که برای اولین بار این سندرم را توضیح داد. سندرم دکرون زمانی روی می دهد که تاندون هایی که از مچ به سمت انگشت شست می روند متورم شده یا در صورتی که غلاف دربرگیرنده آن ها متورم شوند دچار محدودیت می شوند. وقتی شما شست خود را حرکت می دهید یا در این قسمت فشاری ایجاد می کنید، بر تاندون هایی که به سمت شست می روند اثر گذاشته و می توانید تورم را ببینید. ممکن است تا حدودی درد داشته باشید و این درد می تواند در مچتان نیز باشد. برخی از علائم این سندرم بسیار شبیه علائم آرتروز هستند: تورم، حساس شدن، کاهش قدرت و کاهش طیف حرکتی.

  7. اﺳﮑﻠﺮوز ﺳﯿﺴﺘﻤﯿﮏ

    اﺳﮑﻠﺮوز ﺳﯿﺴﺘﻤﯿﮏ (Systemic Sclerosis) یک نوع بیماری خود ایمنی نادر است که در آن بافت و ظاهر پوست در نتیجه‌ی تولید بیش از حد کلاژن تغییر می‌کند. این عارضه علاوه بر پوست، رگ‌های خونی، ماهیچه‌ها، قلب، سیستم گوارش، ریه‌ها و کلیه‌ها را هم درگیر می‌کند

  8. کیست گانگلیون

    کیست های گانگلیون توده هایی هستند که پر از مایعاتی اند که می توانند در نزدیکی مفاصل یا تاندون های مچ دست و دست همانند قاعده انگشتان ایجاد شوند. اندازه این توده ها ممکن است متفاوت باشد و در اثر لمس ممکن است نرم یا محکم احساس شوند.
    کیست های گانگلیون معمولاً بی خطر هستند، اما در برخی افراد می توانند مشکلاتی مثل، درد یا گزگز ایجاد کنند.
    پزشکان در حال حاضر نمی دانند چه عواملی باعث ایجاد کیست گانگلیون می شود، اما ممکن است در هر سنی ایجاد شود.

  9. سندرم رینو

    سندرم رینود (Raynaud’s phenomenon) یک نوع اختلال اولیه دستگاه گردش خون است که در آن جریان خون به سمت انگشتان دست و پا، گوش و بینی تا حد زیادی کاهش پیدا می‌کند. آب و هوای سرد و یا استرس هیجانی می‌تواند این سندروم را تحریک کند.

  10. انگشت ماشه

    انگشت ماشه، نام رایج بیماری است که پزشکان آن را استنوس کننده تنوسینوویت می نامند.
    این می تواند هنگامی اتفاق بیفتد که غلاف تاندون در قاعده انگشت ملتهب شود و باعث شود قفل شود و یا انگشت در هنگام تلاش فرد برای حرکت دادن آن بگیرد.

  11. انقباض دوپویترن

    انقباض دوپویترن ضخیم شدن بافت های کف دست است.
    این ضخیم شدن می تواند منجر به تشکیل گره و بند ناف شود که می تواند حرکت را کاهش دهد و ممکن است باعث خم شدن انگشتان به سمت کف شود.
    علائم دیگر می تواند شامل موارد زیر باشد:

    • ناراحتی یا درد در انگشتان یا کف دست
    • توده ها و چاله های زیر کف دست
    • قادر به قرار دادن دست صاف در برابر یک سطح نیست
    • مشکل در استفاده از دست

    مشخص نیست که چه عواملی باعث انقباض دوپویترن می شود ، اما این بیماری عمدتا در مردان 40 ساله یا بالاتر از نژاد اروپایی رخ می دهد و در بین آسیایی ها کمتر است. علائم با گذشت زمان به تدریج بدتر می شوند.

  12. کورک

    کورک (boils) عفونت‌های باکتری فولیکول‌های مو است که بافت‌های اطراف را هم درگیر می‌کند. زمانی که فولیکول مو عفونت می‌کند، ظاهری متورم و قرمز رنگ بر روی پوست پیدا می‌کند. کورک‌ها معمولاً در صورت، گردن، ران و باسن ایجاد می‌شوند.

  13. گرهک

    گرهک‌ها (nodules) نتیجه‌ی رشد غیر معمول بافتی هستند که معمولا در بافت‌های عمقی‌تر پوست و یا حتی اندام‌های داخلی هم‌چون تیرویید رشد می‌کنند. درصد بالایی از گرهک‌ها خوش خیم هستند.

  14. کیست‌ها

    کیست‌ها (cyst) کیسه‌هایی با غشای مجزا بوده که درون آن‌ها مایعات، هوا و دیگر مواد وجود دارد و حتی تقسیم سلولی هم در آن اتفاق می‌افتد. کیست در هر جایی از بدن یا زیر پوست رشد می‌کند.

  15. تومورها

    تومورها (tumors) از تجمع سلول‌های غیر طبیعی به وجود می آیند. در تومورها پروسه‌ی طبیعی جایگزینی سلول‌های نو با سلول‌های پیر بر هم زده می‌شود. سلول‌های تشکیل دهنده‌ی تومور بدون اینکه بدن به آن‌ها نیازی داشته باشد، بزرگ شده و برخلاف سلول‌های پیر عادی هرگز از بین نمی‌روند.

  16. پوکی استخوان

    پوکی استخوان (osteoporosis) عارضه‌ای است که در آن استخوان‌ها درگیر می‌شوند، در داخل استخوان‌ها به صورت طبیعی فضاهایی خالی وجود دارد، در این بیماری اندازه‌ی این فضاها افزایش پیدا می‌کند و در نهایت استخوان حجم و قدرت خود را از دست می‌دهد

  17. دیستروفی ماهیچه‌ای دوشن

    دیستروفی ماهیچه‌ای (muscular dystrophy) به گروهی از بیماری‌های ارثی اطلاق می‌شود که به مرور زمان باعث ضعیف شدن و یا آسیب ماهیچه‌ای می‌شوند. این ضعف در نتیجه‌ی نبود پروتئینی مخصوص به نام دیستروفین (dystrophin) رخ می‌دهد، در واقع بدن برای عملکرد درست و کامل ماهیچه‌ها به این پروتئین نیاز دارد.

  18. گیر افتادگی عصب

    گیر افتادگی عصب یا Pinched Nerve در بازو، مچ و یا دست هم می‎تواند عاملی برای درد انگشتان دست باشد.

1 Comment

  • سلام ببخشید درد گرفتن انگشت دست چپ ممکنه علامت مشکل قلبی باشه ؟

یک نظر بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *