مراقبت‌های بعد از عمل دیسک کمر

  • صفحه اصلی
  • -
  • مقاله
  • -
  • مراقبت‌های بعد از عمل دیسک کمر
مراقبت‌های بعد از عمل دیسک کمر

مراقبت‌های بعد از عمل دیسک کمر

یکی از مشکلات شایعی که در برخی افراد مشاهده می‌شود، احساس درد در کمر است. مراقبت‌های بعد از عمل دیسک کمر از مهم‌ترین عوامل بعد از عمل است. انجام عمل جراحی برای دیسک کمر، به‌عنوان درمان نهایی برای بیماران در بهترین کلینیک درد در نظر گرفته می‌شود.

برای آنکه روند بهبودی سریعی پس از عمل داشته باشید، باید به برخی از نکات مهم جهت مراقبت‌های بعد از عمل توجه کنید. ما در این مقاله قصد داریم نکات مهم و ضروری در این زمینه را برای شما به‌طور کامل بیان کنیم.

مراقبت‌های بعد از عمل دیسک کمر

فعالیت‌های فیزیکی

یکی از نکات مهم جهت مراقبت‌های پس از عمل دیسک کمر مربوط به فعالیت‌های فیزیکی است. معمولا تا چندین روز پس از عمل به شما اجازه انجام حرکات سنگین داده نمی‌شود، به‌طور کلی نباید خود را در موقعیت و فعالیت‌های سنگین و سخت قرار ندهید.

این نکته را به یاد داشته باشید که نهایت وزنی که مجاز به بلند کردن آن هستید، 2 کیلوگرم است. پایین و بالا رفتن از پله‌ها مانعی ندارد، اما باید به کمک نرده‌ها این رفت‌وآمد را داشته باشید.

از خم کردن یا چرخاندن کمر خود به این سمت و آن سمت خودداری کنید. هنگامی که می‌خواهید وسیله‌ای را بلند کنید، می‌بایست روی زانو خود بنشینید و سپس وسیله مورد نظر خود را بردارید.

همچنین این نکته را در نظر داشته باشید که نشستن طولانی‌مدت نه تنها در روند بهبودی شما کمکی نمی‌کند، بلکه باعث ناراحتی شما نیز خواهد شد. زمان مناسب برای استراحت 10 دقیقه است، سپس بلند شوید، کمی قدم بزنید و سپس مجددا دراز بکشید.

نحوه صحیح نزارکشیدن و نشستن بعد از عمل جراحی دیکس کمر در کلینیک درد راد

تمرینات مناسب پس از جراحی

پیاده‌روی بهترین تمرین جهت مراقبت‌های بعد از عمل دیسک کمر است که می‌توان در نظر گرفت. تا زمانی که پزشک متخصص درد به شما اجازه ندهد، نمی‌توانید فعالیت‌ها و تمرینات ورزشی سنگین انجام دهید.

به‌صورت منظم و روزانه پیاده‌روی خود را کمی بیشتر کنید. خانم‌ها این نکته را در نظر داشته باشند که به‌مدت حداقل یک ماه بعد از عمل، نباید از کفش پاشنه بلند استفاده کنند.

مراقبت‌های بعد از عمل دیسک کمر

باید قسمتی که جراحی دیسک کمر انجام شده، به‌مدت 48 ساعت خشک نگهدارید، در این مدت نیازی نیست که از پماد خاصی استفاده کنید، همچنین نیازی به پوشاندن زخم نخواهد بود، مگر اینکه خونریزی در آن قسمت مشاهده شود. در این مواقع پزشک متخصص توصیه‌های لازم را در این زمینه گوشزد خواهد کرد.

هنگام اتمام جراحی، پزشک نوار چسب‌های مخصوصی بر قسمت برش زده قرار می‌دهد، بهتر است نوار قرار داده شده تا 10 روز بر آن قسمت باقی بماند، اگر احساس تب و لرز دارید به پزشک مراجعه کنید.

چنانچه در قسمت جراحی شده احساس درد داشتید، بهتر است روزی 3 یا 4 بار، بسته‌های یخ را به‌مدت 15 تا 20 دقیقه در قسمت جراحی شده قرار دهید تا تورم و درد کاهش یابد.

خوابیدن:

می‌توانید به پشت یا پهلو بخوابید. بالش می‌تواند برای حمایت از کمر شما استفاده شود. بهتر است وقتی به پشت خوابیده‌اید در پشت زانوان خود بالش‌هایی را قرار دهید.
وقتی به پهلو دراز کشیده‌اید یک بالش در پشت بدن و بالش دیگری را بین زانوهای خود قرار دهید.

حمام کردن پس از عمل جراحی

از نکات مهم دیگری که باید پس از عمل به آن توجه داشته باشید، این است که نباید تا یک ماه محل جراحی و برش زده شده، مرطوب یا خیس شود. در واقع باید از شستشوی قسمت برش خورده خودداری کنید.

همچنین از رفتن به استخر یا شستشوی خود در وان صرف نظر کنید، گاهی اوقات ممکن است احساس خارش در قسمت جراحی داشته باشید، اما به‌هیچ‌وجه نباید محلی که باعث خارش شده را لمس کنید. جهت جلوگیری از ابتلا به عفونت دست خود را قبل از تمیز کردن محل جراحی شده به‌خوبی بشویید.

  • اگر مقدار زیاد و غیرطبیعی ترشحات بد بود در جای زخم و بخیه وجود دارد، باید با پزشک خود درمیان بگذارید.

رانندگی کردن

تا دوهفته ابتدایی پس از عمل نباید رانندگی کنید. پس از طی کردن روند بهبودی، بهتر است اگر قصد رانندگی دارد، مسیرها کوتاه باشد تا فشاری به کمر شما وارد نشود.

جوراب و اریس

لازم است بیمار پس از جراحی دیسک کمر از جوراب وا ریس خود استفاده نماید. بهتر است در هنگام انجام پیاده روی بعد از عمل این جوراب‌ها را به پا کرده و به قدم زدن بپردازید. هر زمان که بیمار در پاهای خود احساس تورم نمود استفاده از این جوراب‌ها سودمند خواهد بود. در صورتیکه استفاده از این جوراب‌ها تاثیری بر میزان تورم پاها نداشت لازم است با پزشک جراح خود تماس حاصل نمایید.

 

استفاده از مسکن یا داروی ضد درد

هنگام مرخص شدن از بیمارستان پزشک حتما برای شما داروهایی ضد درد تجویز خواهد کرد. در صورتی که ناراحتی معده در افراد احساس شود، پزشک داروهایی ملین برای رفع یبوست برای شما تجویز خواهد کرد تا در کنار میان وعده یا وعده اصلی خود مصرف کنید.

مصرف دارو و مسکن مراقبت‌های بعد از عمل دیسک کمر در کلینیک درد راد

رابطه جنسی

نمی‌توان زمان مشخصی را برای رابطه جنسی در نظر گرفت، اما به‌طور کلی بهتر است به‌مدت 2 هفته رابطه جنسی نداشته باشید. در واقع هر زمانی که احساس راحتی داشتید، می‌توانید رابطه جنسی خود را آغاز کنید. بهتر است از فعالیت‌های دردناک خودداری کنید تا مسئله‌ای برای شما ایجاد نشود.

رژیم غذایی

معمولا احتمال آنکه اشتها پس از عمل کاهش یابد، وجود دارد. به همین جهت بهتر است یک رژیم غذایی سالم و سبک داشته باشید و از خوردن غذاهای پرکالری جدا خودداری کنید.

ممکن است پس از عمل دچار یبوست شوید، به همین منظور  توصیه می‌شود که پس از عمل از میوه و سبزیجات به مقدار بیشتری استفاده کنید.

اگر شکم شما به‌خوبی کار نمی‌کند و علاوه بر این با مشکلاتی نظیر حالت تهوع، استفراغ و نفخ شکم مواجه هستید، می‌بایست به پزشک مراجعه کنید تا درمانی برای شما در نظر گرفته شود.

سیگار نکشید

شما نباید چه قبل از عمل و چه بعد از عمل سیگار بکشید. در واقع سیگار کشیدن مانع روند بهبودی در می‌شود، علاوه بر این بر عملکرد داروهایی مانند مسکن خلل وارد می‌کند. اگر ترک سیگار برای شما سخت است، بهتر است از پزشک خود بخواهید تا راهی برای ترک آن به شما پیشنهاد دهد.

چه مواردی روند بهبودی را پس از عمل کند خواهد کرد؟

همانطور که گفته شد نگهداری و مراقبت‌های لازم پس از عمل دیسک کمر بسیار مهم است و می‌تواند در تسریع روند درمان بسیار تاثیرگذار باشد. در ادامه نکاتی که مانع روند بهبودی می‌شود را ذکر خواهیم کرد:

  • سیگار کشیدن و به‌طور کلی مصرف دخانیات
  • اضافه وزن
  • پوکی استخوان
  • وجود برخی از بیماری‌های مزمن مانند دیابت
  • سو تغذیه
  • افسردگی
  • مصرف داروی پردنیزولون

 

در صورت وجود هر یک از موارد زیر با پزشک یا بیمارستان خود تماس بگیرید:

  • وجود ترشح مایع یا قرمزی در محل زخم
  • خارج شدن بخیه هایتان
  • خیس شدن لباس هایتان با خون
  • داشتن تب 38 درجه یا بالاتر
  • بیشتر شدن درد، بیحسی یا ضعف پاها، کمر یا باسنتان
  • نتوانید پاهاتان را حرکت دهید
  • نتوانید مدفوع یا ادرارتان را کنترل کنید
  • سردرد شدید داشته باشید
  • دچار تنگی نفس ناگهانی شوید (میتواند نشانه آمبولی ریه، پنومونی یا دیگر مشکلات قلبی عروقی باشد).

یک نظر بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *